Han tar över butiken i Sunnersta

Blir franchisetagare vid 22 års ålder.

Idag är första dagen som butikschef för Alexander Widmark på Coop Nära Sunnersta i Uppsala, en butik som han även inom kort kommer bli franchisetagare till.

– Det känns jättekul att göra det här, jag är heltaggad, säger Alexander Widmark till Fri Köpenskap.

– Samtidigt är det lite pirrigt, nu finns det inga skyddsnät, tillägger han.

Just nu handlar det om en övergångsperiod innan han helt tar över styret för butiken som stått utan chef sedan i augusti.

– Trots att man inte har haft en chef här på mer än tre månader så är det en välskött butik med rutinerad personal som vet vad de gör, vilket är bra för mig nu när jag ska lära mig hur allt fungerar här, säger Alexander Widmark.

Alexander Widmark började sin bana på Coop under gymnasiet i Storvreta och han stadigt arbetat sig uppåt när anställda slutat eller gått i pension. Butikschef Max Curovac såg snabbt att Alexander Widmark hade det som krävdes och efter tre år var han biträdande butikschef.

– Han såg att jag kunde inte vara kvar här hur länge som helst så då började vi se om det fanns några lediga butiker och då dök den här butiken upp, säger han.

Alexander Widmark är 22 år gammal och han säger att en del undrar om det inte krävs mer erfarenhet för att driva butik. Något som han inte håller med om.

– Jag tror att det är en tillgång att vara ung i den här branschen då man har mycket ork. Och just nu har jag ingen familj eller andra åtaganden utan kan fokusera fullt ut på att driva butiken, säger han.

Övergångsperioden innan Alexander Widmark tar över helt är kommer ligga på cirka en månad och den perioden ska han ägna åt att lära sig så mycket om butiken som möjligt. Men han har stora planer inför framtiden.

– Jag vill göra en den förändringar, men just nu är jag i planeringsstadiet, säger han.

En sak som Alexander Widmark vill göra är något liknande ett initiativ som han genomförde i Storvreta där butiken där genomförde en pensionärsbuffé

.– Det finns många äldre som nog inte får äta oxfilé och liknande så ofta, den buffé vi anordnade blev väldigt uppskattad, säger han.

Källa: Fri-Köpenskap

Läs mer här.