Starta en franchisekedja

Har du en verksamhet som du funderar på om den går att expandera med hjälp av franchising? Då är du som många av våra andra kunder som söker vår hjälp. Bra att veta är att franchising passar lika bra för tjänst- och serviceverksamheter som detaljhandel och restaurang. Det finns exempel på många framgångsrika koncept. Fråga gärna oss om vilka! 

Vissa av våra kunder vill också använda franchisemetoden för att omvandla eller sälja ut egenägda enheter till franchisetagare. Principen är densamma och du behöver förbereda och ta fram ungefär samma saker som om du ska använda franchising för en expansion.

För att starta franchising så behöver du arbeta fram vad vi kallar för en “franchisemodell”. Det är helt enkelt en affärsmodell eller en affärsplan för hur ditt franchisesystem ska se ut och utvecklas. Du behöver också en handbok och ett franchiseavtal. Klicka på ikonerna nedan så kan du läsa mer om detta! Vill du veta mera? Ring oss på 08 - 464 75 00 eller maila på info@franchisegroup.se.

Är du intresserad av franchising och vill lära dig mer?

Vi håller kontinuerligt kostnadsfria informationsseminarium om franchising. Vårt populära seminarium "Franchising - en introduktion" riktar sig till er som vill starta en franchisekedja och vill lära er grunderna i hur franchising fungerar. 

Med jämna mellanrum håller vi även i specialseminarium med inriktning på olika aspekter inom franchising, allt från rekrytering av franchisetagare, etablering till finansieringsfrågor och hur man går till väga för att sälja sin franchisekedja.