Interim - Lösningen på ert plötsliga problem!

Har det uppstått ett tillfälligt behov av en ledande befattning i er kedja? Vill ni helst ha någon på plats omedelbart och utan risk?  Då kanske vi kan hjälpa till. Vi har ett grymt nätverk efter decennier på franchisearenan och byggt upp ett team som står redo att hjälpa just er -  just nu!

Vad menar vi med interim? Jo, en ledare eller specialist som går in operativt i er verksamhet en begränsad tid, ofta 6-9 månader.

Antingen vill företaget anställa och kan i lugna och ro rekrytera. Eller så finns behovet av en operativ person i en flexibel lösning för att hantera de utmaningar som er franchisekedja har.

Söker ni en omgående och flexibel lösning för att skapa resultat eller hantera problem, då är en interim ledare en utmärkt lösning.

Vi har de vassaste franchisespecialisterna i Sverige till ditt förfogande!

Starta

Ska ni starta med att bygga er franchisekedja och ännu inte har strategier, ekonomiska modeller, avtal, handböcker eller organisationen på plats? En senior ledare med erfarenhet från att ha startat och drivit flera olika kedjor är en lämplig person för detta.

Växa

Behöver ni hjälp att komma vidare med själva expansionen, hitta franchisetagare och få i gång organisationen med rutiner, dokumentation, utbildningsprogram mm? Då behöver ni troligen en erfaren och operativ franchisemanager under en tid som kan arbeta med, styra upp och sätta strukturen för framtiden.

Utveckla

Står ni inför utmaningar i er befintliga kedja med behov av omstrukturering, förnyelse av franchiseavtal, missnöjda franchisetagare eller helt enkelt behöver öka lönsamheten genom effektivisering? En senior ledare med lång och praktisk erfarenhet från en mogen kedjas utmaningar är vad som krävs för detta.

Överlåtelse/exit

Nästa fas står för dörren och kedjan ska överlåtas helt eller delvis. Att planera för processen och hitta alternativa lösningar kräver en person med bred erfarenhet av företagande, franchising och corporate finance.

Internationalisering

Att förverkliga visionen om en internationell franchiseexpansion och få tillgång till konceptets fulla potential är lockande utmaning. Här krävs det stora internationella nätverket, en dörröppnare med alla de rätta kontakterna som vet vad som krävs för de olika länderna.

 

Vi erbjuder:

  • Verkställande management såsom VD, ekonomichef och försäljningschef som leder din kedja mot styrelsen och ägares mål.
  • Franchisemanager med operativt fokus på organisation, etablering och rekrytering av franchisetagare jämte utbildning och support.
  • Projektledare för specifika program eller projekt för direkt utförande.
  • Tillfällig drift av franchiseenhet, exempelvis vid långvarig sjukdom eller vakans.

 

Kontakta oss idag så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag!