Expandera

För en franchiseexpansion finns olika behov och vi kan hjälpa till med de flesta!

Att hitta franchisetagare som passar till ditt koncept och som har rätt förutsättningar att klara av uppgiften är en del i det hela. Under åren har vi utvecklat en rad olika verktyg och metoder för att lyckas. Vår sida www.franchisefinder.se kan vara en nyckel. Detta kanske jämte en mer traditionell rekryteringsprocess som vi också är vana vid. Vår uppgift blir helt enkelt att hitta en eller flera metoder som kommer att fungera bäst för just ditt koncept!

Driver du en verksamhet som är lokalberoende så behövs såklart lokaler till de nya franchisetagarna. Du behöver också arbeta fram en etableringsplan och kravspecifikationer på såväl orter, lägen och själva lokalen. Vem ska skriva på hyresavtalet, du som franchisegivare eller franchisetagaren? Otroligt viktiga frågor som kan bli ödesdigra om du inte har tänkt rätt. Vår expert på detta område har hjälpt många kunder att lyckas i sin etablering.

Bästa resultat blir ofta när vi får jobba både med rekrytering av franchisetagare och etablering så att vi kan skapa förutsättningar för bra timing.

Finns det planer för internationell expansion så kräver det en internationellt anpassad franchisemodell till att börja med. Franchise Group ingår i ett europeiskt nätverk som heter Franchise Pool International som skapar enastående förutsättningar för att lyckas med internationell rekrytering av framförallt masterfranchisetagare. En masterfranchisetagare är ett företag eller en person som får rättighet att bygga en franchisekedja i ett helt land eller utvalt territorium.

Vill du veta mer? Ring oss på 08 - 464 75 00 eller maila på info@franchisegroup.se.

 

 

Vill du lära dig mer om franchising?

Med jämna mellanrum håller vi i specialseminarium med inriktning på bland annat rekrytering, etablering och internationell expansion.