Sibylla första fast food-kedja att etablera sig på Öland

Den 15 december öppnar Christina Svantesson sin moderna Sibyllarestaurang på det nya handelsområdet Triangeln norr om Borgholm. Därmed blir hon och Sibylla något av pionjärer, som den första fast food-kedjan att etablera en året runt-restaurang på Öland.

Handelsområdet Triangeln är under uppbyggnad och Sibylla är en av de första aktörerna att etablera sig där, tillsammans med Beijer Bygg. Franchisetagaren Christina Svantesson hyr in sin restaurang hos en lokal fastighetsägare, som står bakom investeringen i den aktuella fastigheten. Det handlar om en Sibyllarestaurang på totalt 164 kvadratmeter, med plats för 44 sittande gäster inomhus.

- Läget utmed väg 136 gör att vi kommer kunna dra nytta av både gäster inne från Borgholm och förbipasserande på vägen. Sommartid är det väldigt mycket turisttrafik som går här och den blir mycket viktig för oss, säger Christina Svantesson.

Hon har lång erfarenhet av att arbeta med Sibyllakedjan och drev fram till 2015 Sibylla i Karlsborg. Men viljan att göra något hon brinner för och att skapa något på Öland som fungerar året om, gjorde att hon bestämde sig för en comeback.

- Det blir en utmaning men det älskar ju jag. Man märker att många är positiva till att en året runt-verksamhet etablerar sig och jag hoppas därför att många kommer försöka gynna oss under lågsäsongSibyllakedjans VD Joakim Carlsson ser mycket positivt på etableringen och att Öland och Borgholm inte längre är en vit fläck på Sibyllakartan.

- Det är fantastiskt roligt att åter få in Tina i Sibyllakedjan och med hennes närvaro och kunskap så kommer det absolut att gå bra. Jag tror att Borgholm har en perfekt storlek som ort för Sibylla. Vi ser ju även att de som ligger längs stora turiststråk har en väldigt positiv utveckling över hela Sverige, kommenterar Joakim.

Källa: Mynewsdesk/Sibylla

Läs mer här