Internationell expansion

Att expandera internationellt med franchising är en spännande möjlighet då hela världen står öppen! På ett sätt kan det t.om. vara lättare att expandera med franchising på andra marknader än den svenska då franchising ofta är väldigt populärt och välkänt såväl i Europa och USA som i andra världsdelar.

Exempel på svenska franchisekedjor som expanderat internationellt med franchising är t.ex. O'Learys Sportsbar, Make Up Store, Ordning och Reda, Itrim, IKEA och Wayne's Coffee. Det finns också många svenska kedjor som inte har franchising i Sverige utan bara utomlands. Exempel på sådana företag är H&M, Lindex, Claes Olsson och GANT.

Det är viktigt att förbereda sig noggrant inför sin internationella expansion och flera av våra konsulter har stor vana av detta och kan hjälpa er rätt!

Precis som för en franchiseexpansion i Sverige så behöver man även internationellt en s.k. franchisemodell som är en affärsmodell för er franchisesatsning. Har ni redan gjort en för den svenska marknaden är det relativt lätt att anpassa den för en internationell satsning. Har ni inte någon så gör vi en ny till er.

Franchise Group är också medlemmar i ett europeiskt nätverk med 26 länder, som heter Franchise Pool International. Genom nätverket hjälper vi er att på ett effektivt sätt hitta franchisetagare i alla dessa länder.

Ring oss på 08 - 464 75 00 eller maila på info@franchisegroup.se så hjälper vi dig!